back

















The Appearing
Site-specific installation in two front rooms of a private house, video projection, light, cuts in walls, dust,
replicated elements of the actual space, Watou (Belgium), 2010, room-filling set-up

The installation consists of different manipulations of the physical conditions of space. The first room shows a projection of a curtain – from the second room – over a door and wall. It also features pieces of patterned
wallpaper that have been cut out and straightened up. Light filters through a window covered with wallpaper
and shines through the hole where a fireplace has been torn out, touching slightly the uneven wall covered with
dust. The second room is inaccessible, but in the evening the closed curtain is illuminated to create the idea of
a projection from inside to outside.



top